Hopp til hovedinnholdet

Min mor kjefter og er frekk mot meg.

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei! Min mor er hele tiden sint på meg og kjefter og er frekk mot meg, helt siden jeg fylte 18 og hun ikke får noe barnebidrag lengre så er det som om hun hater meg, som om hun mener hun burde ha betalt for å være mamma'n min. Nei det er ikke noen grunner til at hun er sånn, hun bare er sånn, lillebroren min på snart 16 er hun alltid god og snill med, jeg kjenner ikke mamma lengre rett og slett. Hun krever også penger av meg, når jeg gir de pengene så finner hun på løgner for å dra mere penger ut av meg..

Besvart 02.03.2019 14:22
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du synes dette er vanskelig. Det er ikke ok å ha det slik. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med din mor, og på en rolig måte fortelle henne hva det gjør med deg , og hvordan du føler det . 
Det er viktig at du formidler det, slik at hun har mulighet til å sette seg inn i din situasjon, og forhåpentligvis justere seg. 
Ta en titt i artiklene, hvor du finner gode tips når det gjelder å snakke sammen. 

Om ingen ting skjer, og ting fortsetter som før, er det kanskje lurt å vurdere å flytte på hybel ? 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen eller ved helsestasjon for ungdom. Der vil du kunne få støtte og veiledning når det gjelder hvordan få det bedre. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit