Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvskading og har selvmordstanker.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år.Jeg hsr hatt en veldig vanskelig fortid.Får 3 år siden sende æ nakenbilder til en person som sa at han var 13 år.Men han bare egt mye eldre enn det fant æ ut av.Han hadde gjort det med veldig mange og lurt mange.Jeg var i et slags avhør med det.Og nå får tiden har jeg det vanskelig.Vi fikk avslag fra abup, men jeg begynte på familiehuset.Jeg fant ut av at det ble får tungt får meg og gå på det så slutta der.Etter det som skjedde får 3 år siden har jeg ikkje klart å stoler eller si noe til mamma å pappa.Men de vet at jeg har det vanskelig.Jeg begynte å kutte meg.noe jeg angrer på.Jeg sa det til mamma og helsesøster og en lærer så det.Jeg klarer ingenting!Jeg griner hver kveld uten at mamma og pappa vet om det. Og pappa er vekke fra søndag til torsdag hver uke pga jobb.Men når han kommer hjem så får jeg kjeft.De sier det jeg har opplevd er ikkje vanskelig eller bare tenk på noe annet, men det får ikkje. Har dere noen tips? Æ har også prøvd å ta selvmord..

Besvart 02.04.2019 11:54
 

Svar
Hei

Det som i hvert fall ikke er løsningen for deg er å fortsette med selvskadingen og tenke på/forsøke selvmord. Det du heller skal gjøre er å snakke med f.eks. helsesykepleier på skolen der du går om det du sliter med av selvskading og vanskelige tanker og følelser. Vis gjerne helsesykepleier det du har skrevet her til oss i UNG.no. 

Ikke gå alene med det du sliter med! Snakk med helsesykepleier på skolen der du går om dine selvmordstanker, forsøk og det du sliter med av selvskading. Helsesykepleier vil ta deg på alvor og vil sørge for at du får hjelp slik at du får det bedre med deg selv på sikt! 

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg håper at du kan kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit