Hopp til hovedinnholdet

er ofte syk og får mye fravær, rektor vil ikke la meg snakke

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! mitt problem er med skolen Jeg er ofte syk og er borte fra skolen og kan ikke gjøre noe for det jeg har farlig blodmangel har menstruasjon problemer som gjør at jeg blir tatt av ambulansen nesten annenhver måned jeg har migrene og mest av alt så tar ikke kroppen min imot jern jeg har masse fravær og har hatt en møte med rektor og læreren min og mamma mamma er ikke god i norsk så jeg oversette alt rektor snakka veldig uprofesjonelt med meg og sa at jeg må komme på skolen selvom jeg er syk pga mye fravær og sa at jeg ikke kommer inn vgs og ikke få en jobb i livet og vil bli fattig, hun truet meg med barnevernet og sa at hun”vil det beste for meg”jeg er så redd hun skremmer meg vi hadde et annet møte i dag og jeg satt og gråt timen før møte i doen hun lar meg ikke si noe som f.eks jeg prøvde å si noe imot idag og sa at jeg ikke kan noe for at jeg er syk med en veldig rolig tone så sa hun du skal la meg snakke og skal respektere meg. jeg er veldig redd og stressa hva skal jeg gjøre?

Besvart 15.05.2019 07:57
 

Svar
Hei jente!

Dette høres ikke greit ut, det er jeg enig i. Du har rett til å kunne få fortelle ut fra din situasjon hvordan du har det 

Om du er mye syk vil du få fravær om du ikke har legeerklæring. Men i ditt tifelle vil det vel ikke være noe problem at du få legeattest siden du har en blodmangel du blir behandlet for.

Om det er mulig hadde det vært nyttig at legen din hadde vært med på et møte med skolen for å kunne informere om din sykdom slik at rektor og de andre lærerne kan få kunnskaper og informasjon , kan det være mulig å få til tenker du?

Om ikke lege kan delta i møte, kan sikkert helsesykepleier ved skolen kunne delta i et møte slik at du kan ha med deg noen du kjenner ( i tillegg til moren din) og som kan ha forståelse for din sak?

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier, informere henne om din tilstand og høre om det er mulig for henne å kunne delta på et møte med skolen sammen med deg og moren din.

Les om fraværsreglene i artikkelen jeg legger ved til deg også, det kan være nyttig for deg!

Håper  dette være til hjelp for deg.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit