Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få han til å slå opp med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Eg har en kjæreste på min alder, altså 12. Han er gamske snilll og sånt og vi har vært sammen i ca 4 mnd. Men jeg tror ikke at jeg liker han men jeg tror at han liker meg. Jeg syns det er veldig dårlig gjort å slå opp men kjøresten bare fordi eg ikke liker han. Hva skal jeg gjøre jeg kan jo ikke slå opp. Jeg må nesten få han til å like en annen. Men alle i klassen er liksom bestevennen hans og hvis eg skår opp med hsn blir alle sure. Han er på en måte den populæreste gutten i klassen, og eg den populære jenta. Eg har prøvd å si at vi ikke passer sammen men han sa koffor vil du slå opp og sånt, og jeg hadde ikke noe god grunn til det så vi ble bare sammen igjen. Hva skal eg gjøre for at HAN skal slå opp med meg Og det er snart bursdagen hans og valentins dag, hva skal jeg kjøpe. Kan dere gi meg tips hver så snill.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålene!

 

Det er ikke dårlig gjort å slå opp med kjæresten fordi du ikke har følelser for ham. Jeg tenker at det faktisk vil være mer rettferdig om du slår opp i og med at du egentlig ikke ønsker å være i dette forholdet. Du ønsker jo ikke å være sammen med han og da er ikke galt å avslutte forholdet. Jeg skjønner likevel at dette er vanskelig. Om du virkelig vil at han skal slå opp med deg, må du få han til å innse at forholdet ikke fungerer. Forsøk gjerne å hinte til at dere vil ha det bedre som single og at forholdet deres ikke "fungerer" som det bør. Det kan også være en idé å snakke med han om hva du føler. Kanskje dere kan bli enige om at å avslutte forholdet vil være det beste for dere begge.

Når det gjelder gaver kan det først og fremst være lurt å spørre han om det er noe spesifikt han ønsker seg. Det er alltid lettere å kjøpe gave når du vet hva personen vil ha. Ellers kan det være hyggelig å gi han noe romantisk. Kanskje et bilde av dere to? En idé kan også være å spandere kino og middag på han. Det er alltid hyggelig å få opplevelser:) 

Les gjerne gjennom artiklene under:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan gjøre det slutt?

Jente tenker (colourbox.com)

Forholdet er ikke som det en gang var, og du vil gjøre det slutt. Du vil gjøre det minst mulig ubehagelig for deg selv og uten at noen blir såret. Problemet er; hvordan skal du gå fram?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Valentinesdagen - gavetips til kjæresten din!

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Med Valentinesdagen kommer også forventninger om romantiske gester og gaver. Hvor mye man skal legge i denne dagen, og om man bør bruke penger på gave, er opp til hver enkelt. Her kommer uansett noen gavetips til den som sliter før den store kjærlighetsdagen.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Gave på budsjett

Gavetips

I løpet av et år er det flere anledninger hvor du føler at du må gi en gave. Men hva hvis lommeboka er slunken? Hva skal du egentlig gi til alle sammen? Del og få gode gavetips her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene