Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 år spør om hvordan hun kan si til sin mor at hun vil begynne å bruke sminke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg vet ikke om dette er et tema om kjønnsidentilet men jeg må prøve. Jeg er med i en vennegjeng 3 av 6 har sminke jeg er en av de som ikke har men jeg vil ha sminke og nå kommet mitt spørsmål hvordan skal jeg si til mamma at jeg vil ha det. Håper virkelig at dere svare meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner veldig godt at du er nysgjerrig på sminke. Dette er veldig vanlig i din alder. Noen ønsker å eksperimentere med sminke, mens andre ikke ønsker det.

Du spør om hvordan du kan si til din mor at du ønsker å ha sminke. Jeg vet ikke hvor åpent dere snakker om ting, men jeg ville tro at din mor var klar over at mange jenter i din alder er nysgjerrig på sminke og ønsker å prøve det. Hvis du synes det er vanskelig å spørre direkte så kunne du starte samtalen med å spørre henne hvor gammel hun var da hun begynte med sminke. Dersom moren din ikke bruker sminke så kan du spørre henne om hva hun synes om sminke. Kanskje det blir lettere å spørre henne om du kan få lov til å prøve sminke etter at dere har snakket litt om hennes erfaringer med sminke.

Det er fint om hun også får en forståelse for hva som er vanlig med sminke i din alder. derfor synes jeg du skal fortelle henne litt om hvordan de andre vennene bruker sminke.

Synes ikke du skal være så bekymret for å snakke med moren din om dette. Det er helt vanlig å være nysgjerrig på sminke i din alder, og det er det gode sjanser for at også moren din vet.

Ønsker deg lykke til med praten med din mor.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet