Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om transport og trans 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en trans gutt og har noen viktige spørsmål. Er det noen land som kan nekte meg adgang når jeg reiser med fly (eller annen transport) begrunn av av min identitet? Hva er noe jeg må passe på når jeg reiser? Hva skal jeg gjøre hvis noen som jobber på flyplassen ikke behandler meg riktig? Hvordan funker det med pass og sånt? Må alle dokumentene mine ha samme kjønn registrert på dem og jeg trenger vell ikke noen ekstra dokumenter som handler om min identitet? Hadde vært fint om du kan fortelle meg mer om alt dette. Takk for svar.

Besvart 14.04.2018 11:51
 

Svar
Hei gutt 16 år

Så fint du tar kontakt!

Passet er ditt "bevis" på ditt juridiske kjønn, og det som fungerer som identitetspapirer. Du trenger derfor bare dette som bevis når du reiser.

Når det kommer til de andre spørsmålene dine, vil jeg anbefale deg å kontakte juristen i Foreningen FRI. Vedkommende vil kunne svare på hvilke erfaringer transpersoner vanligvis har når det kommer til dette med reising og flyplasser.

Du kan også ta kontakt med Ungdomstelefonen for flere innspill.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet