Hopp til hovedinnholdet

Er det er normalt å kunne se de «indre kjønsleppene» når man står og ser seg i speilet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde gjerne likt hvis dere kunne lagt noen bilder, er så sykt frustrert! Jeg bare lurte på om det er normalt at man kan se de «indre kjønsleppene» når man står oppe og liksom ser seg i speilet? Liksom de trenger for så vidt ikke henge uttafor de ytre kjønsleppene, men at man liksom kan se dem i sprekken? Er det normalt at man kan se dem når man står oppe?!! Og de ytre kjønsleppene er de som liksom henger fast i huden, mens de infre er de inni som ikke er samme farge som huden?? Jeg har søkt på bilder på Google, men der kommer det bare bilder når dem ligger nede, trenger IG se hvordan d ser ut når de står. (Tusen hjertelig takk)

 

Besvart 15.04.2018 08:20
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er helt normalt å kunne se de inder kjønnsleppene når man ser seg i speilet, altså at de indre henger utenfor de ytre. 

Jenter ser ulike ut - også i skrittet. Ingen er like. Dette gjelder både størrelse, fasong og farge. Noen har store indre kjønnslepper som henger langt utenfor de ytre kjønnsleppene, andre har små kjønnslepper. Begge deler er like normalt. Det er også helt normalt at den ene indre kjønnsleppen er stor og den andre er liten - eller at den ene eller begge har mørk farge.

Det er mulig å utføre kirurgi på kjønnsleppene, men dette fraråder vi, med mindre man har store fysiske problemer, som for eksempel sterke smerter og sårhet av å gå med bukse. Kirurgi har en risiko for komplikasjoner som infeksjoner, kroniske smerter, blodpropp med mer. Kirurgi skal derfor ikke utføres av kosmetiske hensyn, men bare dersom man har store plager. Dersom man føler at man har betydelige plager, kan man oppsøke fastlegen for en vurdering og en eventuell henvisning til spesialist.

Jeg har ingen bilder å legge ut, men om du går inn og ser på denne siden kan du se noe som hetet "The great wall of vagina"

"The great wall of vagina" er en skulptur laget av kunstneren Jamie McCartney. Han laget gipsavstøpninger av 400 kvinner vulvas og laget et spektakulært kunsverk. Det er en 9 meter lang vegg med alle de de fire hundre gipsstøpene, alle unike, arrangert i ti store paneler

Hans mål er å "Endre kvinnelig kroppsbilde gjennom kunst"" For mange kvinner er utseende på kjønnsorganet en kilde til angst, og og det ville han gjøre noe med." Kvinnelige kjønnsorganer er like forskjellige som ansikter, men mange er ikke klar over det. McCartney håper denne skulpturen vil bidra til å bekjempe kosmetiske labiaoperasjoner da han mener operere for å skape "perfekte" vaginas lager en bekymringsfull trend for fremtidige generasjoner av kvinner.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet