Hopp til hovedinnholdet

Født som gutt men er ei jente, trenger hjelp!

Annet 16 år
 

Spørsmål

Jeg ble født som en gutt men innerst inne vet æ at æ e ein jente. Foreldrene mine vet om det, men de vil ikke hjelpe meg. De tror at Gud kommer til og frelse meg eller nokka sånt og etter at æ fortalte dem dt så kaller de meh bare for «sønnen min» før så kalte de meg «mi yngste barn» så du kan se at de ikkje aks meg. Jeg bor i nord-Norge og jeg vet ikjje Kor jeg skal starte. Jeg vet ikke Kem æ skal gå til for å starte med trans min. Jeg har hørt at det er en sykehus i Oslo men jeg får meg ikjje der. Spørsmålet mitt er kor/Kem/Kordan skal æ starte? Kem må e ringe? Kem må æ snakke med? kan du gi meg inf steg for steg..også kor mye det vil koste..for æ har ikkje så mye penger og æ vet at æ ikke kommer til å få støtte fra foreldrene mine. Kan æ søke om lån/støtte fra banken/stortinget? Æ trenger virkelig hjelp vær så snill og hjelp meg

Besvart 07.05.2018 23:12
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt og deler de spørsmålene som du har!

Siden du ønsker å få kroppen til å passe bedre overens med det kjønnet du føler deg som, vil jeg anbefale deg å kontakte noen som har erfaring på dette feltet.  

Siden du ikke bor i Oslo, vil jeg først anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din. Vedkommende kan videre henvise deg til en psykolog på en DPS.

Psykologen kan deretter henvise deg videre til Rikshospitalet i Oslo (NBTS) som per idag har landsfungsjon på behandling av personer med diagnosen transseksualisme. På NBTS kan du få hjelp til å justere kroppen din slik at den stemmer bedre overens med den kjønnsidentiteten som du opplever å ha.

Det koster ingenting å få behandling på NBTS. Reisen blir dekket av Folketrygden. 

Vi vet både av erfaring og forskning, at de menneskene som kan få være seg selv på den måten som kjennes riktig ut, har de aller beste forutsetningene for å få et godt liv!

Du kan også kontakte Skeiv Ungdom som har en egen ungdomsgruppe som opplever at det kjønnet de fikk tildelt ved fødsel, ikke stemmer overens med egen opplevelse av kjønn, samt HBRSU som er en interesseorganisasjon for transseksuelle ungdommer.

Søk støtte, ikke stå alene med dette. Del historien din med noen som kan hjelpe deg videre,- med å få være den du er!

Legger også ved noen artikler du kan se på.

Heier på deg, ønsker deg masse lykke til!!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet