Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Er det mulig å bytte til borgerlig konfirmasjon selv om jeg begynt på kristen konfirmasjon

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg valgte kristen konfirmasjon. Pga jeg fikk brev i posten blant annet, og der var det tilbakemeldinger fra andre ungdommer som også valgte det. Der sto det at det handlet ikke så mye om Gud og at det var veldig inkluderende. Det har jeg funnet ut at ikke stemmer. Alt handler om Gud, og ikke noe annet. Vi var på leir og da hadde jeg ingen å være med. Jeg visste jo heller ikke hvor rommene til de jeg kjente var.(vi var på hotell) og de jeg var på rom med, de stakk fra meg. Jeg har begynt å mislike både kristendommen generellt og selve konfirmasjonen. I juletider nå så har vi jo også MASSE prøver og tentamener, og jeg går jo på treninger, og da får jeg lite fritid til å øve på. Så jeg droppet den ene undervisningen pga tre tentamener om kort tid. Så fant jeg ut at jeg hadde totalt droppet tre undervisninger. Det var maksgrensa. Så nå må jeg som straff gå alene i gudstjenester. Som ekstra. Og jeg har så lyst til å bytte til borgerlig. Men går det an? kjenner at jeg er ikke kristen...

Besvart 18.12.2017 08:45
 

Svar
Hei

Det å velge konfirmasjon er det første valget du kanskje har tatt som handler om dine verdier og dine synspunkt på livet. Jeg forstå godt at du valgte det de andre gjorde etter tilbakemeldingene.

Jeg er usikker på om du kan bytte, og tror det kan være fint å snakke med foreldrene dine om det. Kanskje du kan snakke med noen fra humanetisk forbund og høre med dem også.

Det burde være mulig å bytte om du opplever å ha tatt feil valg. Slik vil det være i livet, at du noen ganger angrer på dine valg.

Uansett hva du gjør, kan det være lurt å ha tenkt igjennom hva som er grunnene til at du vil bytte før du snakker med andre. Slik at de forstår at du har tenkt grundig igjennom hva som er årsaken til at du vil bytte.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet kirkelig konfirmasjon. Årlig er det ca. 40 000 konfirmanter i Den norske kirke. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden.

Les mer

Rett til religionsfridom

Jente (colourbox.com)

Barnekonvensjonen slår fast at alle land skal respektere retten barn og unge har til tanke-, samvits- og religionsfridom (Barnekonvensjonen, artikkel 14).

Les mer

Konfirmasjon - hva passer for deg?

konfirmasjon (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon vil du i så fall ha?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon