Hopp til hovedinnholdet

Får jeg konfirmert meg selvom jeg går glipp at en undervisning i kirken?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Er det mulig å ikke møte opp i en av konfermasjons undervisningene, altså bare ha fravær en gang? Eller er det sånn at hvis du går glipp av en gang , så får du ikke konfirmeres? Har hørt at det er veldig strengt, og vet at det er obligatorisk. Men skal noe den dagen det er undervisning i kirken og er veldig redd for at hvis jeg går glipp av det så får jeg ikke konfirmert meg!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Dersom det er slik at det er en av undervisningene du vil gå glipp at fordi du har andre viktige planer den dagen så tenker jeg at det beste er å snakke med kontaktpersonen i kirken om dette. Jeg er usikker på reglene, men jeg er sikker på at dersom du sier ifra i god tid, og forklarer situasjonen så vil dere også kunne komme til en løsning som fungerer for alle.

Snakk derfor med presten eller den som er ansvarlig for undervisningen og forklar situasjonen, så finner dere nok ut av det.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet kirkelig konfirmasjon. Årlig er det ca. 40 000 konfirmanter i Den norske kirke. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden.

Les mer

Fakta om konfirmasjon!

Konfirmasjonsvalg - rådhuset eller kirken (ung.no)

Idet du rundar åttande klasse, kjem du ikkje utanom spørsmålet om konfirmasjon. Konfirmasjon har lange tradisjoner i Noreg, men i dag bestemmer du heilt sjølv om du ynskjer å konfirmere deg eller ikkje. Kva er viktig for deg når du tek eit slikt val? Sei meininga di!

Les mer

Hva er konfirmasjon?

Konfirmasjonsvalg - rådhuset eller kirken (ung.no)

Når du avslutter åttende klasse kommer du ikke utenom spørsmålet om konfirmasjon. Det helt opp til deg selv om du vil konfirmere deg. Hva er viktig for deg når du tar et slikt valg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon