Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg velge mellom en kristen eller borgerlig konfirmasjon?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har fått velge om det skulle bli borgerlig eller kristen. Jeg svarte borgerlig, for jeg tror egentlig ikke på gud, men mamma tror på gud. Pappa gjør ikke. Og nå, vet jeg ikke hva jeg skal svare, for mamma syntes egentlig ikke at det burde være borgerlig i det hele tatt, men respekterer mitt valg. Hadde jeg tatt kristen hadde pappa gjort det samme. Hva kunne hvært en god løsning på dette?

Besvart 26.06.2018 13:29
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er litt vrient :-) Du skal konfirmeres og får velge om du skal konfirmere deg kirkelig eller borgelig (humanetisk). Din mor tror på Gud, og er litt motstander av borgerlig konfirmasjon. Faren din tror ikke  på Gud, og tenker trolig annerledes enn din mor.

Det viktigste her, tenker jeg, er at du selv ønsker borgerlig konfirmasjon. Det er det som bør veie tyngst her. Slik jeg oppfatter det du skriver, er det heller ikke noe stort problem for din mor at du velger borgerlig.

Jeg vet ikke om dere har særlig kjennskap til hva borgerlig konfirmasjon innebærer? Du kan lese mer i artiklene som jeg legger ved, men kort fortalt handler det om å øke bevisstheten rundt det å være et godt menneske og medmenneske. Mange av de samme verdiene som man finner i den kristne konfirmasjonen, finner vi igjen i den borgerlige konfimasjonsundervisningen.

Dette betyr at en borgerlig konfirmasjon kan/vil være et godt alternativ til den kristne konfirmasjonen. Kan hende blir det greiere for din mor, om hun får mer kunnskap om hva en borgelig konfirmasjon innebærer.

 

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

 Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet kirkelig konfirmasjon. Årlig er det ca. 40 000 konfirmanter i Den norske kirke. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden.

Les mer

Humanistisk konfirmasjon

Humanistisk konfirmasjon (ung.no)

Humanistisk konfirmasjon har blitt en vanlig måte å konfirmere seg på i Norge. Det er et tilbud til ungdom som ønsker et kurs i livssyn og etikk, og både kurs og seremoni gjennomføres på et humanistisk grunnlag.

Les mer

Konfirmasjon - hva passer for deg?

konfirmasjon (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon vil du i så fall ha?

Les mer

Konfirmasjon – frihet til å velge

Tenåringsgutt står i midten med foreldrene sine på hver sin side. (www.colourbox.com)

Det er du som bestemmer om du skal konfirmere deg borgerlig eller kirkelig. Men hva gjør du om foreldrene dine vil ta valget for deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon