Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvordan burde jeg fortelle foreldrene mine at jeg vil bli vegetarianer

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har nettop tatt besluttningen om å bli vegetarianer. Dette er noe jeg har tenkt på lenge og jeg vil virkelig gjøre dette med tanke på dyrene. Men jeg er redd for å fortelle det til foreldrene mine, for jeg vet de ikke kommer til å støtte meg (spessielt ikke mamma). Ikke noe de sir kommer til å forandre meningen min, men jeg er fortsatt redd for at de kommer til å se på meg som naiv, tullete osv. Jeg bor heldigvis alene, men jeg pleier som oftest å dra hjem i helgene. De har et A4 syn på alt, og de tror aldri på meg når jeg forteller dem om hvor fælt enkelte dyr faktisk har det (dyreforsøk, sirkus dyr, pelsdyr etc.) Jeg har slitt litt med undervekt for en stund siden, så mamma er allerede veldig opptatt av at jeg skal spise ordentlig, og hun ser på vegetar mat som kun salat og grønnsaker. Jeg trodde det skulle være enkelt å ta opp, men jeg vet liksom ikke hvordan jeg skal gjøre det. Jeg feiger bestandig ut. Hvordan burde jeg fortelle det?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer