Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med venner, kjæreste, adhd, skole e.tc.

Jente 16 år
 

Spørsmål
Heisann! Jeg er en som er i skikkerlig knipe. Jeg sliter med absolutt alt nå. Jeg sliter med dette: Venner, kjæreste, adhd, skole e.tc. Jeg har diagonosen ADHD og sliter med det. Har aldri fått noe hjelp med det, går 1 vgs nå, og sliter noe inni helvette! Vi har masse hjerte problemer i familien, og av CONSERTA pillene jeg trenger ( Som jeg ikke har fått ) Så er det store sjangser for og få hjertestans og andre bivirkninger relatert til hjerte- og karsystemet. Som sto på google. Så mamma har hatt litt vansker med og gi disse til meg. Men nå føler hun at jeg må. Jeg blir gal av skolen. For jeg klarer ikke og følge med eller noe. Jeg blir fryktelig fort sint og lei meg.

Jeg av den SJALU typen. Jeg blir gal. Jeg og kjæresten min har vært kjærester i 2 år den 13.12.08. Jeg har vært forelsket i han siden 7-8 klasse. I sommerferien til 7 tenker jeg. Og jeg elsker han. virkelig. Iløpet av disse årene har vi slitet mye med sjalusien vår. Det er jenter som han snakker med, og som det virker som flørting for meg, over nettet tlf osv. Jeg blir kvalm. i 9 klasse eller 10 , husker ikke. Var det ei jente som het tina. Som sa at jeg ikke burde være sammen med han, for han har drivi og fingra henne og slikket henne og voldtatt henne. Dette har ikke jeg likt. Hun skulle holde seg unna. For en stund siden, snakket jeg og typen min sammen på msn, var kjempe gode venner. Han ble litt borte, for han skulle bare "game" Så fikk jeg meld av en venninde av meg. " Hvorfor i helvette er han med tina? " Jeg klikka. Han nektet for det dagen etter. Han hadde vært med henne. Jeg slo henne, og hun har anmeldt meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hun sier hun er så redd meg at hun nekter og gå i konfliktrådet, så det blir kanskje rettsak. Jeg er så kjempe skuffa, i alle disse årene har jeg hatt en stor drøm om og bo i usa. Vi har familie der, og hvis jeg taper denne saken får jeg ikke dratt dit på lenge! Faren hennes truer meg også med og banke meg opp med balltre.

Kjæresten min er veldig streng med meg. Vi har masse regler og sånt. Jeg får IKKE lov til å drikke. ALLE andre vennene mine drikker. Og jeg er hjemme alene i helgene. For noen dager siden, så ble jeg kjempe sint på dem, fordi de ALDRI tok seg tid til og være litt med meg lenger. Vi snakkert ikke med hverandre. Jeg var helt alene. Til og med min BESTE VENN. Jeg var HELT alene. Han nekter og være kjæreste med en som drikker. Han er helt imot røyk, narkotina og drikking. Jeg gjør ingen av disse tingene. Men jeg har veldig lyst til og drikke med vennene mine. Han spør? HVORFOR DET? FOR OG VÆRE KUL ? Jeg har jo ingen svar på dette ? Jeg har bare lyst.


Jeg drev veldig mye med selvkutting før. Og jeg har veldig lyst til og starte igjen. Jeg mener, hva er vitsen og leve ? Skolen er dritt, kjæresten er IKKE til og stole på, jeg har ingen gode venner. Jeg har fryktelig lyst til og flytte langt langt vekk. Og slutte og ha kontakt med alle. Bare dra. Eller min eneste utvei. Selvmord.

Jeg syntes jeg selv er kraftig. Alle andre sier jeg ikke er det. Jeg hadde spisefortyrrelser før. Ble kjempe tynn. Nå vil jeg slutte og spise igjen! Hater kroppen min.

Mamman og pappan min krangler hele tiden. De tåler ikke trynet på hverandre. De bor en stund fra hverandre. Begge har fått nye kjærester. Mamma har alltid sagt at de gikk fra hverandre fordi pappa var utro. Men for litt siden. På kvelden da han kjørte meg hjem sa han! " Vil fortelle deg noe. " Vi satt og snakka om kjærester osv.. " Grunnen til at jeg og mamma gikk fra hverandre var fordi hun var utro" Hva skal jeg tro?

Jeg tror jeg er bifil. Tenker på en jente veldig ofte. og jeg kikker mye på hun. RInger hun ofte. Og jeg elsker når hun kysser meg på kinnet. Er jeg bifil ? :|


Mine spørsmål er:

1.Jeg er sliten og trøtt veldig ofte. Har dette noe med hele livstilen min og gjøre?

2. Hva skal jeg gjøre med kjæresten ypen min?

3. Er han verdt dette ?

4. Han betyr mer en drikking. Men er han verdt og ødlegge hele ungdomstiden sin på?

4. Jeg har det kjempe dårlig. Hvordan vil dette ende?

5. Hva skal jeg gjøre med vennene mine? Er de verdt og spare på, når de ditcher meg, pga statusen sin?

Håper du kan ta deg tid til og svare og tenke over alt dette. For jeg orker nemlig ikke spørre meg selv lenger. Jeg må ha noen andres meninger!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg har svart deg en gang før på dette men har lyst å prøve å gi deg et litt annet svar.

Du forteller om fryktelig mange bekymringer, og jeg forstår at dette tar på. Det høres ut for meg at det som om du trenger å ha noen å snakke med som kan være der og søtte deg. Det høres ut som Det desverre er litt for mange mennesker rundt deg som har for mye i sitt eget liv til å ta seg av deg. Da tenker jeg både i forhold til det du skriver om foreldrene dine og om kjæresten din.

I og med at du har hatt og fortsatt har mye å beymre deg over kan det være nyttig for deg å snakke med noen som kan hjelpe deg å sortere litt i følelsene dine og hjelpe deg finne ut av hva som er bra for deg og ta valg ut i fra det. Det kan ofte være lettere med en som ikke står alt for nær.

Det kan kanskje være bra for deg å ta kontakt med helsesøster, sosiallærer eller helsestasjon for ungdom. helsestasjon for ungdom har også ofte psykolog. Hvis du ikke syne disse er noe godt alternativ kan du også snakke med fastlegen din og få en henvisning til psykolog e.l. Det kan også være lurt å snakke litt med fastlegen din om ADHD`n slik at du kanskje kan få bedre hjelp til å mestre det på en litt bedre måte.

Det hadde også vært ønskelig at foreldrene dine bestilte en time på familiekontoret der dere bor for å få funnet ut av problemene den i mellom. Det er også mulig at hele familien kan gå dit for å få hjelp til å ha det bedre sammen, støtte hverandre bedre. Det er gratis å gå dit.

Håper dette var et litt bedre svar enn det du fikk sist!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Kan mobbing føre til psykiske problemer?