Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

En i klassechatten vår spammer mye. Hva gjør jeg? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg sliter litt med en gutt i klassen min. Han er helt grei på skoletida bortsett fra at han ute stenger folk fra vennegjengen vår (meg noen ganger og). Men på grupper i sosiale medier så kan han bli en irriterende drittsekk. På klassechat i snapchat for eksempel: Det kommer masse spamming av unødvendige "snapper", "snapper" uten hensikt som jeg blir irritert over fordi jeg alltid håper på å se noe nyttig som f. eks spørsmål om f. eks lekser, så jeg klager til dem om spammingen. Det er da han karen kommer inn og er negativ mot meg med en gang, han sier bl. a at jeg skal forlate gruppen (men det vil jeg ikke pga. at det er mye nyttig som kommer ut av den), men når noen andre klager om spammingen så ignorer han det. Jeg vil ikke bli uvenn med ham fordi jeg og han har samme venner, han er mer populær enn meg og hvis jeg blir uvenn med ham så er det mest sannsynlig at jeg kommer i den negative "spotlighten" og ikke han. Kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at du synes det er vanskelig å skulle si i fra, siden denne gutten har samme venner som deg og siden du ikke har lyst til å bli sett i et negativt lys av andre. 


Jeg tror kanskje dette er noe du bare må håndtere. Du kan kanskje prøve å sjekke chatten litt sjeldnere, slik at du kan sortere gjennom hans spam når du først sjekker den, istedenfor at du skal følge med på det hele veien. 

Dette blir nok bedre etterhvert. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekte vs falske venner

Lar du vennene dine være seg selv? Eller prøver du å forandre dem?

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning