Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Mange ganger har en venn av meg sagt at jeg «personangreper» henne

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei :) mange ganger har en venn av meg sagt at jeg «personangreper» henne, men jeg syns ikke at det er personangrep å si sin egen mening på en sak og det irriterer meg så sykt mye for hu sier nesten vær dag at jeg angriper henne og hva hu sier!!! Hva kan jeg gjøre for at vi slipper å krangle om det?

Besvart 15.11.2017 17:17
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det kan være vanskelig å skille sak og person. Hvis man er uenige om en sak, kan noen føle at de blir angrepet som person, i stedet for å tenke på hva saken egentlig handler om.
Hvis man er krass i kommentarene, ikke hører etter hva den andre sier eller avfeier det den andre sier, kan det føles som at det man sier ikke er viktig. Det kan for noen føles som at de, som person, ikke er viktig.
Hvis saken føles personlig, at det går på holdninger og verdier, er det kanskje enda vanskeligere å skille sak og person.
Mye av kommunikasjonen handler også hvordan man sier ting. Hvis man sier at man hører og forstår hva den andre sier, er det en bra måte å imøtekomme den andre på. Kanskje kan man finne del-punkter man kan være enige i? Så kan man, på en fin måte, komme med argumenter som støtter under egen mening, det man er uenige om. Det er mulig å avslutte slike diskusjoner med å si at man er enige om å være uenige. Sier man det med et smil, er man fortsatt venner og viser respekt for hverandres mening. 
Dette kan du øve deg på sammen med de hjemme eller andre venner. Når du snakker med henne neste gang, og du forstår at dere er uenige, kan du benytte denne måten å snakke med henne på.


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rett til ytringsfrihet

jente skeptisk

Den norske Menneskerettighetsloven fra 1999 slår fast at alle har rett til ytringsfrihet. Rettigheten innebærer frihet til å ha egne meninger, til å motta og gi informasjon uten innblanding fra myndighetene, men det finnes også begrensninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning