Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg vil slutte og lyve for dama

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 16 år. jeg har lyv til dama men ho vil ikke snakke med meg nå for jeg sa ikke sann hetten til ho og så var det en jente på jobben min som liker meg men jeg liker ikke ho jeg liker heller dama mest jeg vil ha dama ikke noen andre så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre å ho griner mye nå men jeg skjønne det men jeg vil slutte å lyve. men jeg vil heller ha dama så vil jeg slutte å lyve

Besvart 23.11.2017 18:11
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Slik jeg forstår det så har du løyet for kjæresten din, og det liker hun ikke. Du skriver at hun gråter nå, så jeg tolker det som at hun ikke liker at du ikke har fortalt sannheten. 

Jeg forstår det som at du veldig gjerne vil ha et godt forhold til kjæresten din. Du er glad i henne og vil ikke ha noen andre. Det er bra at du vil slutte å lyve for en du er glad i. Det er ikke så bra å bygge et forhold på løgner. 

Hvis det er slik at du har løyet om en annen jente så er det nok ikke så rart at kjæresten din blir lei seg. 

Hvis du ønsker å ha et godt forhold til kjæresten din, og å slutte og lyve, så må du bare bestemme deg for å slutte. Bestem deg for at kjæresten din betyr så mye for deg at hun fortjener at du slutter å lyve. 

Det kan også være lurt å tenke gjennom hvorfor du lyver. Er det for at du skal fremstå bedre enn du er? Eller er det fordi du er redd for at kjæresten din skal bli sint eller lei seg? 

Jeg anbefaler deg å ta en prat med kjæresten din. Si unnskyld og fortell henne at du ønsker å forandre deg. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det normalt å lyve?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp - når man er forelsket, når man flørter og når man til slutt blir sammen. Det utgjør en del av den lykkerusen man kaller forelskelse. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning