Hopp til hovedinnholdet

vi tente på fyrverkeri i en gammel kjeller

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei Er en 16 år gammal gutt som er veldi redd for at noe jeg har gjort skal komme til rettssal. jeg og noen venner med et uhell tente på fyrverkei inni et gammel kjeller, Bygningen skal rives ned snart pga nytt bygg. Jeg var ikke den som tente på raketten, får jeg like mye straff som den som tente på? jeg og 7 andre var der bare. skal på avhør snart, hvis jeg får en straff vil jeg gjerne ta konfliktrådet. jeg tenker på det hele tiden. er redd for at saken skal til rettsak for meg. kan jeg velge konfliktrådet? skal til avhør snart.

Besvart 14.01.2019 15:08
 

Svar
Hei

Les vår artikkel "Straffen for hærverk". Det er et slikt tilfelle som du beskriver, og noe mer konkret om din sak kan vi ikke svare. 

Når det gjelder konfliktråd, så bør du absolutt fortelle politiet at du ønsker å ta saken til konfliktrådet. Denne saken er en typisk sak som kan løses i konfliktrådet. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Straffen for hærverk

Tagging på Helsfyr i Oslo (foto: ung.no)

Hva er straffen for hærverk? Kan man få straff selv om man bare var vitne? Her får du svaret.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Ungdomsoppfølging og ungdomsstraff

Jente foran murvegg (colourbox.com)

«Jeg er fornøyd med at jeg fikk en sjanse til». Ungdom som begår alvorlige kriminelle handlinger skal straffes for det, men er du under 18 år er det en mulighet for å slippe soning i fengsel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning