Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble seksuelt misbrukt av jentekjæreste i flere år.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

I flere år ble jeg utsatt for seksuelle overgrep og voldtekt av min daværende jentekjæreste. Jeg sliter fortsatt med følelsen av å være verdiløs, skitten/uren og skamfull. Jeg kutter meg selv og tegn tyder på at selvskadingen blir verre. Jeg har "flashbacks" fra ex-kjæresten min, blir redd når jeg hører lyder som minner meg om henne og får ikke sove. Dette har vart i ca et år. Jeg går allerede hos Endre på SSMM, som jeg fant hos dere, men kan jeg få mer hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, du kan få mer hjelp. Her er noen råd:

Du kan ringe 40 47 20 24, der kan du få samtale med flinke folk (Krise og rådgivningstelefon for menn).

Du kan også finne hjelp ved å ringe til en av disse stedene på lenkene her eller her

Vi må jeg rose deg fordi du deler denne historie her på Ung.no fordi da bidrar du samtidig til å bryte et tabu. Det er modig og viktig at du som mann snakker om overgrepene du ble utsatt for fordi da kan andre gutter og menn med samme vonde erfaringer også lettere våge å spørre om hjelp. Det trenger man og det har man krav på.

Det er mange gutter og menn som blir seksuelt misbrukt. Husk at selv om penis kan bli hard (erigert) under et misbruk så har du ikke noe skyld i overgrepet. En stiv penis er ikke det samme som et ja. Penis kan reagere med automatiske reflekser (hardhet og orgasme) på berøringer fra overgriper selv om hjernen din sier - nei dette vil jeg ikke. Dette er tungt og vanskelig å forstå for mange, men penis kan altså ikke alltid styres av viljen din. Det er snakk om reflekser. 

Hun som utsatte deg for seksuelle overgrep bør du politianmelde. Du kan få råd og hjelp om hvordan du kan melde seksuelle overgrep når du ringer noen av telefonene på listene over. Du kan være anonym.

Jeg skjønner at det er vondt for deg nå. Bra du søker råd og mer hjelp. Jeg legger ved en artikkel av psykolog Svein Øverland han har skrevet foredrag og bøker om selvskading og om skam. Han er flink og kan gi terapi. Du finner bloggen hans og kontaktinfo her.

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep