Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Jeg har tenkt til å sende et brev til alle i klassen min til deres privat adresse.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har tenkt til å sende et brev til alle i klassen min til deres privat adresse. Et brev lyder slik: DU SKAL HA MED DEG DETTE ARKET FØRSTE SKOLEDAG I 10. KLASSE. DU KAN GLEMME ALT AV NØKLER, MOBILTELEFONER ELLER KLÆR, MEN DU SKAL HUSKE DETTE ARKET. ALLTID HUSK, OG ALDRI GLEM DENNE. TIL ANDERS, JEG FIKK – UTEN Å OVERDRIVE – RASERIANFALL INVENDIG NÅR JEG SÅ DEG. MEN JEG HAR ALLTID OGSÅ SYNTES SYND PÅ DEG. DU OPPFØRER JEG DÅRLIG MOT ANDRE, SÅ DET LIGGER NOE BAK DET. JEG HAR FAKTISK – UTEN AT DU HAR VÆRT KLAR OVER DET – STUDERT DEG OG FUNNET UT PROBLEMET DITT. PSYKOLOGISK SETT GJØR MENNESKER DET MOTSATTE AV DET DE FØLER. DU OPPFØRTE DEG SELVSIKKERT, DU HAR DERMED DÅRLIG SELVTILLIT. DU VAR ALLTID BLID PÅ DIN MÅTE, SÅ DU VAR DERMED TRIST. DU VAR ALLTID SLEM, DERMED VISSTE DU IKKE HVORDAN DU SKULLE VÆRE SNILL. DEN SISTE SETNINGEN BLE RAR, MEN DET JEG MENER ER AT DU SYNS DET ER VIKTIG Å BLI LIKT

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år


Tusen takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss at du har planer om å skrive brev til alle i klassen din.

Jeg blir nysgjerrig på hva du mener med å skrive brev til de som går i klassen din?

Er det noe du har behov for å fortelle dem som er vanskelig å si?

Det går en serie nå som heter "13 reasons why" hvor hovedpersonen sender brev til sine nærmeste for å gi dem skylden for sitt selvmord.

Denne serien har fått en del kritikk fordi den ikke belyser at det går an å finne andre måter å håndtere det som er vanskelig på enn å ta livet sitt.

Jeg vet ikke om du har sett denne serien eller om det er noe du kan kjenne deg igjen i der men jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med noen dersom det er noe som plager deg.

Det og ikke trives på skolen er vanskelig og det kan handle om mange ting. Dersom man ikke liker noen eller blir sint på noen så kan dette vekke følelser i oss som er vanskelig å gjøre noe med - kanskje fordi vi skammer oss over å ha det slik.

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din eller andre voksne du stoler på om hvordan du har det.

Det går an å få hjelp og det går an å håndtere vanskeligere følelser på en måte som gjør at du vil få  det bedre med deg selv og andre.

Du kan ringe Alarmtelefonen dersom du trenger noen å snakke med. Tlf nr dit er 116 111.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet