Hopp til hovedinnholdet

jeg lurte på om jeg trygt kan bestille denne kniven...:

Gutt 16 år
 

Spørsmål

jeg lurte på om jeg trygt kan bestille denne kniven : http://www.ebay.com/itm/SOG-Rescue-Foldable-Folding-Knife-Steel-Blades-Multi-purpose-Outdoor-Camping-/321938911020?hash=item4af50def2c:g:~1oAAOSwbdpWYQ2a&autorefresh=true Jeg tror den er lovlig men er ikke helt sikker. Hvis den er ulovlig, hva blir konsvekvensene hvis jeg bestiller den? Kommer jeg forsatt inn i USA? Og hvis jeg bestiller denne : http://security-wizard.net/tiger-tactical-cardinal-revenge-buckle-paperweight kommer den gjennom tollen? det er en slåsshanske men den blir jo solgt som en beltespenne/papirvekt. Og hvis ikke hva blir konsekvensene for meg? Mvh Fredrik

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ved import fra utlandet vil det bli avgjørende om nevnte produkter anses som voldsprodukter og eventuelt kan være forbudt i henhold til Våpenforskriften.

«Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter»

Det er ikke Tolletaten som avgjør om en kniv/slåsshanske vil bli ansett som et våpen/voldsprodukt eller ikke. En eventuell avgjørelse eller uttalelse om disse produktene faller inn under begrepet voldsprodukt, jfr ovenstående fra Våpenforskriften må gjøres av Politiet.

Når slike varer dukker opp i forsendelser fra utlandet vil vi i tvilstilfeller tilbakeholde varene og forelegge dem for Politiet for nærmere avgjørelse. Det er også Politiet som eventuelt vurderer om det skal beslaglegges og også vurderer eventuelle straffereaksjoner.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet