Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet sende bot i posten? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. For noen dager siden hadde jeg dårlig tid til skolen å parkerte mopeden et ulovlig sted nærme skolen. Neste frimenut skulle jeg fløtte mopeden Men læreren hadde låst inn hjelmen min i klasserommet. Men jeg kjørte fordet. Det er sirka 100 meter til den andre parkeringsplassen. Da jeg svingte inn på parkeringsplassen så kjørte en politibil akkurat forbi ha snudde og kjørte inn på parkeringsplassen. Han ba om førerkortet og jeg ga det til han. Så skreiv han ned nummeret mitt og hvor jeg bodde. Og sa at han skulle komme tilbake neste dag med bot for å kjøre uten hjelm neste dag kom han ikke men sendte meg en melding om at an sendte boten i posten. Har politiet lov å sende boten i posten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å kjøre uten hjelm kan man få gebyr. Gebyret kan ilegges på stedet, eller politiet kan ettersende en blankett. Ettersom du er mindreårig, skal også vergen (foreldre) varsles om overtredelsen. Dette følger av forskrift om gebyr for visse overtredelser av vegtrafikklovgivningen

Det er altså helt vanlig å sende boten i posten.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Andreas (17) ble stoppet av politiet

Bakhodet til en gutt (colourbox.com)

Du har plikt til å oppgi personalia (navn, alder og bosted) til politiet når de ber om det, uansett om du har gjort noe straffbart eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett