Hopp til hovedinnholdet

Kommer besittelse av narkotika på rullebladet?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Har nylig blitt tatt for å røyke hasj og spist litt rivotril (ikke mye). Ble tatt for besiktelse av litt hasj og 3 MG rivotril. Er livet mitt øddelsgt? Vil ikke ha noe på rullebladet. Vil studere videre (kanskje lege) og vil ikke at dette skal ha noe påvirkningen. Men de snakket om sånn ungdomskontrakt jeg kanskje kunne få og slipper rulleblad?

Besvart 06.06.2019 15:00
 

Svar
Hei

I utgangspunktet skal overtredelser som gjelder narkotika komme med på politiattesten. Dette gjelder både for uttømmende politiattest, som du trenger dersom du for eksempel ønsker å bli politi eller pilot, og for en ordinær avgrenset politiattest som du trenger dersom du ønsker å bli lege. 

Dersom du inngår ungdomskontrakt slik du har fått tilbud om, fremgår det imidlertid av politiregisterloven § 40 nr. 3 bokstav e, og politiregisterloven § 41 nr. 1 bokstav a, at hvis du ikke begår nye lovbrudd i en periode på to år etter at du inngikk godkjent avtale, vil ikke forholdet fremgå hverken av en ordinær avgrenset politiattest eller en uttømmende politiattest.

Vi anbefaler at likevel du leser denne artikkelen vi har skrevet om hva som kommer på rullebladet, og hvilke konsekvenser det kan få. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet