Hopp til hovedinnholdet

Gutt 19 år! En på folkehøgskolen truet meg og en jente med fysisk vold.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

En på folkehøgskolen vår har truet meg og en jente med fysisk vold fordi vi ba han rydde opp etter seg. Den samme fyren sier at han skal ha knivstukket en annen person tidligere og han virker nesten stolt av det. Han her er 15 år og virker for meg veldig umoden og impulsiv. Vi sa ifra om truslene til admim, og nå er han roligere, men mange på skolen sier de er veldig redde for han. Hva syns dere jeg burde gjøre? Tipse politiet eller la det ligge? Hva om det utsagnet om knivstikkingen er sant? Hva om situasjonen eskalerer og noen blir stukket med kniv eller angripet?

Besvart 27.09.2019 13:35
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dere bekymrer dere for hva denne gutten kan finne på, og er usikker på hva dere bør gjøre.

Det er fint og bra at dere har snakket med skolen, og at det ser ut til å ha hatt effekt.

Samtidig virker det som dette ikke har vært nok til at dere og andre ungdommer på skolen føler dere trygge for hva denne gutten kan finne på å gjøre. At han sier at han tidligere har knivstukket noen, bidrar nok ikke til at dere føler dere tryggere. Dere opplever han som umoden og impulsiv.

Han virker ellers som en veldig ung gutt til å gå på folkehøgskole?

Det kan være flere tilnærmingsmåter dere kan forsøke. Da det er flere på skolen som er redd hva han kan finne på, er det viktig at dere igjen snakker med skolens ledelse og hva dere tenker og føler. 

Det er heller ingenting i veien for at dere snakker med politiet. De er gode å diskutere slike bekymringer med, og de er flinkt til å gi god veiledning og råd til ungdom. Dere har ingenting å frykte ved å snakke med dem.

Politiet har mulighet til å sjekke litt om han har gjort straffbare ting tidligere og vurdere om det er reell grunn til bekymring. Dere vil naturligvis ikke få informasjon om dette, men politiet kan gi råd og veiledning til skolen om hvordan de bør forholde seg.

Ikke vær redd for å snakke med politiet eller skolen, om dere fortsatt føler bekymring.

Ønsker dere lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet