Hopp til hovedinnholdet

MÅ ungdom vise legitimasjon på kino o.l.?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg var på kino med noen venner også ble vi spurt om legitimasjon, det var 15 års aldersgrense på filmen vi skulle se. greit nok det, men det var 2 som ikke hadde legitimasjon, også begynte vi å diskutere med billett mannen og han sa at politiet har pålagt alle over tretten år og ha bankkort. stemmer det? jeg syns det virker litt rart og jeg har aldri hørt om det før. selv fikk jeg ikke bankkort før jeg var 15 så syns det er litt rart om politiet har pålagt alle over tretten å ha det, det er også noen av vennene mine som fortsatt ikke har bankkort så lurer litt på hvor det står at politiet har pålagt alle over tretten bankkort, for jeg har ikke fått det med meg ihvertfall.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg kjenner ikke til noen bestemmelse om at ungdom må ha legitimasjon, MEN om du opplever at du stadig vekk kommer i en situasjon der det settes tvil om alderen sdin, slik som på kio, kan det være en lur ide å enten ta med en kopi av passet ditt (bildesiden) eller skaffe deg et bankkort med bilde.

 

Da er det jo ingen grunn til usikkerhet.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Falsk legitimasjon

Gutt skjuler seg bak en falsk bart (colourbox.com)

Å bruke falsk legitimasjon er ikke å anbefale, uansett hva årsaken er til at du lar deg friste. Du kan få bot, og så kan det havne på "rullebladet" ditt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser