Hopp til hovedinnholdet

Politiet mener jeg kjørte uforsvarlig, hva kan skje med meg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Fikk lappen i desember i går da jeg kjørte så mistet jeg bremsene og kolliderte i ene bilen foran meg og den da inn i neste.. jeg gjorde alt jeg kunne for å stoppe men fikk rett å slett ikke bremset.. nå har jeg panikk for hva som kommer til å skje og har vært i avhør med politiet og de sier at dette var uforsvarlig kjøring men var jo ikke det? jeg veit hva som skjedde og alt det men fikk ikke bremset, jeg vil kalle det teknisk feil på bilen min.. ingen ble skadet kun små skader på bilene, hva kan skje med meg??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om det var uforsvarlig kjøring eller ikke, kan jeg ikke si noe om. Dersom politiet vurderer at det var uforsvarlig kjøring, kan du få inndratt førerkortet og bli ilagt bot. 

Ettersom du fikk førerkortet i desember, er du fortsatt i en prøveperiode. Dette betyr at du må avlegge full førerprøve på nytt, dersom politiet fratar deg førerkortet for en periode på grunn av hendelsen du beskriver. Dette fremgår av tapsforskriften § 8-4.

Videre kan du bli erstatningsansvarlig for skadene på de andre bilene, dersom det viser seg at trafikkuhellet var din feil. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du mistet eller blitt frastjålet førerkortet?

Roter bort førerkort (foto: ung.no)

Har du blitt frastjålet førerkortet ditt, eller rett og slett klart å rote det bort? Hva gjør du da?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett