Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Hei ! Jeg har diabetes, hva må jeg gjøre for å få førerkortet ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har diabetes type1 . Og har hat det snart et år. Og lurer på når jeg skal ta lappen på lett mc når jeg blir 16, er ikke kjempelenge til jeg blir 16. Så da lurer jeg på er det noen spesielle krav som stilles når jeg skal ta lappen. Når jeg har diabetes type 1? Har hørt rykter om at sykehuset kanskje skal se på langtidsblodsukkeret mitt. Men hvor langt til bake I tid er det, de skal se på? Jeg har en insulin pumpe som heter "Medtronic 640 G" ( den pumpa kan kobles opp på en sensor jeg har på magen, som måler sukkervevet (ikke blodet ) så insulin pumpa mi kan jeg se langtidsblodsukkeret mitt på via sensoren. Så jeg få sett litt selv på gjennomsnittsblodsukkerer mitt ca 30 dager men er det så langt I tid sykehuset ser på langtidsblodsukkeret mitt? Eller er det lenger I tid ? Jeg har også tenkt å ta lappen på bil så da tror jeg sykehuset også skal se langtidsblodsukkeret mitt men hvor langt I tid er det/ hvor mange dager? Kan det ta lengre tid for meg enn andre å ordne førerkort?

Besvart 13.09.2017 15:48
 

Svar
Hei

Hvis man har diabetes er det en godkjent legeattest som kreves slik at man kan få sjekket opp om du fyller vilkårene for å ha førerkort i lette klasser. Disse vil begrenses til å gjelde i 5 år av gangen.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsekrav for å få førerkort

Førerkort (foto: ung.no)

Hvis du skal fornye eller søke om førerkort for første gang, må du fylle ut en egenerklæring. Noen har også en sykdom eller tilstand som krever en legeerklæring.

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikkskliter (ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort