Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hei ! Jeg har diabetes, hva må jeg gjøre for å få førerkortet ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har diabetes type1 . Og har hat det snart et år. Og lurer på når jeg skal ta lappen på lett mc når jeg blir 16, er ikke kjempelenge til jeg blir 16. Så da lurer jeg på er det noen spesielle krav som stilles når jeg skal ta lappen. Når jeg har diabetes type 1? Har hørt rykter om at sykehuset kanskje skal se på langtidsblodsukkeret mitt. Men hvor langt til bake I tid er det, de skal se på? Jeg har en insulin pumpe som heter "Medtronic 640 G" ( den pumpa kan kobles opp på en sensor jeg har på magen, som måler sukkervevet (ikke blodet ) så insulin pumpa mi kan jeg se langtidsblodsukkeret mitt på via sensoren. Så jeg få sett litt selv på gjennomsnittsblodsukkerer mitt ca 30 dager men er det så langt I tid sykehuset ser på langtidsblodsukkeret mitt? Eller er det lenger I tid ? Jeg har også tenkt å ta lappen på bil så da tror jeg sykehuset også skal se langtidsblodsukkeret mitt men hvor langt I tid er det/ hvor mange dager? Kan det ta lengre tid for meg enn andre å ordne førerkort?

Besvart 13.09.2017 15:48
 

Svar
Hei

Hvis man har diabetes er det en godkjent legeattest som kreves slik at man kan få sjekket opp om du fyller vilkårene for å ha førerkort i lette klasser. Disse vil begrenses til å gjelde i 5 år av gangen.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nye helsekrav til førerkort. Sjekk om de rammer deg!

Førerkort (foto: ung.no)

Fra 1.oktober 2016 endres helsekravene til førerkort.

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikkskliter (ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre