Hopp til hovedinnholdet

Er 18 år, mindreårige  vil drikke i min bil.  mister jeg lappen for det? 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har oppkjøring 16.02.2018, men har noen kompiser som er mindreårige. De vil drikke i bilen min mens jeg kjører. Kan jeg miste lappen for at de drikker? Det er jo i grunn ikke brudd på veitrafikkloven så lenge de ikke kjører. Men har helst ikke lyst til dette grunnet jeg selv kan bli fristet til å ta noen slurker.

Besvart 13.02.2018 10:59
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Lykke til med oppkjøringen din.  Det er forbudt for personer under 18 år å kjøpe alkohol. Blir du stoppet kan du få problemer. Hvem i bilen er gammel nok til å kjøpe alkohol? Det er deg.
 Det er ikke straffbart å ha passasjerer i bilen som drikker alkohol, dette gjelder også om passasjeren er under 18 år. Det er, viktig at passasjerene ikke forstyrrer sjåføren. Sjåføren kan derfor bestemme at det ikke skal drikkes alkohol i bilen. Ansvaret for alkoholkonsum i bilen er det du som må ta ansvar for. 
Ta og en titt på artikkelen jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Flasker med alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet i Europa, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen, hva promille er, og mye mer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort