Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kan ikke førerprøven godkjennes av min trafikklærer ?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Er det ikke litt rart, at 40+- raske minutter skal bestemme om en får førerkort? Jeg hadde nylig oppkjøring, og jeg var heldig, som i mitt hode sier jeg ikke fikk noen "uforventet" situasjoner. Alt var bare en normal kjøretur, med lite å tenke på. Hadde alle hatt samme oppkjøring som meg, hadde nok antall stryk i Norge blitt redusert med rundt 50%. Hva jeg sier er: Hadde jeg vært like uheldig som mange andre, så kan jeg garantere jeg ikke hadde fått lappen slik som dem. Poenget mitt: Hvorfor er det ikke kjørelærer, eller annen person som kan dømme om du (som har kjørt over lang tid uten en faktisk "prøve") vil få lappen eller ikke. Hvorfor bestemmes det ut i fra bare 40minutter som i tillegg gjør 99% av elevene nervøse. Når man er ute å kjører til vanlig er man som regel ikke nervøs, og da vil dette selvsagt ikke påvirke kjøringen slik det gjør på oppkjøring. Dette er kanskje ikke spørsmål for her, men vet ikke hvem andre jeg kan enkelt snakke med dette om.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er forskjellige regler i forskjellige land. Jeg forstår poenget med at en førerprøve hos Statens vegvesen nok kan oppleves som ekstra nervepirrende i forhold til en kjøretime med en trafikkskole. I dag har Norge valgt at den bedømmingen skal foregå av et uavhengig, objektivt statlig organ som skal være likt over hele landet.

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du bør vite om praktisk førerprøve (oppkjøring)

I bilen på førerprøven (colourbox.com)

Gruer du deg til oppkjøringa? Husk at all oppkjøring til førerkort gjennomføres etter noen generelle regler, uansett hva slags kjøretøy du kjører opp til. Les mer og gjør deg klar!

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort