Hopp til hovedinnholdet

Hva innebærer et trafikalt grunnkurs ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg blir snart 15 og skal ta trafikalt grunnkurs (trur det heter det) Er det akuratt som skole, at man sitter i et «klasserom» eller et rom med mange andre 15 åringer og lærer om trafikkregler, som skilt og hvem som skal kjøre i et kryss eller bare om Trafikkskilt, mørkekjøring, førstehjelp (må vi Ta førstehjelp på hverandre eller skal vi se på Noen som gjør det) (Skal ta det til snøscooter) så skal vi kjøre snøscooter i mørket?? Og hvor lenge varer det, har lest på nett, trur det sto 17 timer spred utover fler måneder. Og hvor mange elever er det der vanligvis. Gruer med veldig, vet ikke hvorfor. Jeg har vondt i magen og det er rundt en måned til jeg skal dit. Men hvis vi skulle kjøre i mørket (så trur jeg de bruker og gjøre det på et vann med veeeeldig mye overvann. Har hytta der så det flyter med vann hele tia, altså det blir så flaut om jeg setter meg fast i overvann. Også en annen ting: er det sånn at det må godkjennes og hvis den ikke godkjennes må jeg ta den på nytt.?

Besvart 09.01.2019 08:43
 

Svar
Hei

Et trafikalt grunnkurs har ingen prøver eller kjøring selv. Dette er et informasjonskurs over 17 timer men maks 16 elever på et kurs. Det er ingen grunn til å grue seg for dette, kravet for å få det godkjent er at du deltar på alle timene.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort