Hopp til hovedinnholdet

Prikkbelastning - Må jeg ta ny førerprøve?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fikk nylig 6 prikker på førerkortet mitt. Jeg kjørte for fort som gir 3 prikker, men det doblet seg pga prøvetid. Det jeg lurer på er: hvis jeg skulle fått 8 prikker, hva skjer da? Mister jeg førerkortet helt å må ta alt på nytt igjen, eller mister jeg det for en stund å får det tilbake uten å måtte ta ting på nytt? Takk på forhånd.

Besvart 11.04.2019 10:15
 

Svar
Hei

Hvis du får åtte prikker eller mer i løpet av tre år, mister du førerretten for seks måneder, jf. forskrift om prikkbelastning § 4.

Siden du er i prøvetiden, så må du da også ta førerprøven på nytt, hvis du mister førerretten som følge av prikkbelastning. 

Men når man ikke er i prøvetiden, så skal det ikke kreves ny førerprøve når tapet av førerretten er satt til seks måneder eller kortere, med mindre det foreligger særlige grunner. Det følger av forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv. § 8-2

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort