Hopp til hovedinnholdet

Må jeg sende inn en helseattest før jeg tar teoriprøven på bil?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år som ønsker å ta lappen. Jeg har tidligere havnet oppi en situasjon som førte til at jeg fikk ungdomsoppfølging på 10mnd, hvor jeg leverte (negative) urinprøver 1 gang i uken. Nå (noen måneder etter oppfølgingen er fullført) ønsker jeg å ta lappen, men er pålagt at jeg må dra til legen for å få godkjent helseattest. Jeg har etter denne oppfølgingen røyket marijuana ett par ganger, så det vil være thc i urinen min om jeg blir testet. Så jeg lurer på om jeg må ta urinprøve når jeg drar til legen for å ta helseattest? - at jeg røyket var ikke grunnlaget for ungdomsoppfølgingen, bare noe som "følgte med". politiet er tidligere kjent med at jeg har røyket marijuana. og må jeg sende inn helseattesten før jeg tar teoriprøven?

Besvart 20.06.2019 18:47
 

Svar
Hei

Du kan avlegge teoriprøven uten at vandel og /eller helse er godkjent. Det kan du ordne i etterkant.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsekrav for å få førerkort

Førerkort (foto: ung.no)

Hvis du skal fornye eller søke om førerkort for første gang, må du fylle ut en egenerklæring. Noen har også en sykdom eller tilstand som krever en legeerklæring.

Les mer

Søk om førerkort på nett

Bil og Statens vegvesen (colourbox.com)

På selvbetjeningstjenesten "Din side" på vegvesen.no kan du blant annet søke om førerkort, utvidelse av førerkort og følge hvordan du ligger an med obligatorisk opplæring. Les mer om "din side" her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort