Hopp til hovedinnholdet

Er det noen mulighet for å ta førerkort før man fyller alderskravet ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Livet suge. Alle har lappen og eg kan kje ta lappen før desember. Er da mulig å senda son greia til politikerene om da er mulig å enda da t son at du kan ta teorien før??

Besvart 26.09.2019 10:10
 

Svar
Hei

Det er dessverre ingen mulighet for å ta den avsluttende førerprøven før man fyller alderskravet for den klassen man skal ta førerkort for.

Å påvirke politikere kan man gjøre enten som privatperson ved å sende e-post eller brev til de eller påvirke gjennom forskjellige organisasjoner. Dette kan nok ta tid og det er nok ikke enkelt å få endret de aldersgrensene som er satt.

 

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mopedlappen fra A til Å

Scooter (colourbox.com)

Skal du ta førerkort for moped klasse AM 146? Føreropplæringen for moped innebærer både trafikalt grunnkurs og praktisk kjøreopplæring.

Les mer

Førerkort for traktor (klasse T)

Traktor (colourbox.com)

Fra du er 16 år kan du ta lappen på traktor, så lenge den ikke kan kjøre fortere enn 40 km/t. Les mer om førerkort for traktor og motorredskap her.

Les mer

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år

To stykker er ute og kjører ATV (colourbox.com)

Kan du kjøre mopedbil eller ATV (tre- eller firehjuling) når du er 16 år? Og har du lov til å kjøre vanlig moped hvis du har traktorlappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort