Hopp til hovedinnholdet

Hva er reglene for å ta førerkort i England ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal flytte til England når jeg blir 18, og jeg vil ha førerkort på plass så fort som mulig. Lurer på om jeg kan ta trafikalt grunnkurs I Norge uten å måtte ta det på nytt I England? Hvis jeg tar førerkort I Norge må jeg ha det en bestemt lengde med tid før det kan brukes I England? Er det bedre å vente for å ta det når jeg kommer dit?

Besvart 30.09.2019 09:44
 

Svar
Hei

Opplæringen du tar i Norge vil ikke bli godkjent i Norge og motsatt. Du må bestemme deg for hvilket land du ønsker å ta førerkortet. Da får du utstedt et europeisk førerkort som du kan benytte i alle land i Europa. Det er ikke noe krav til at du må ha hatt det et bestemt antall år før du kan benytte det inne europeiske land.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Førerkort i utlandet

Bil i utlandet (colourbox.com)

Lurer du på om ditt førerkort er gyldig i utlandet? Og tenker du på å øvelseskjøre utenfor Norge? Her er reglene du må kunne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort