Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at læreren underviser de norske barna mer enn meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler at læreren min ikke underviser meg godt nok men jeg er ikke norsk jeg er utlending, hva burde jeg gjøre? Men den læreren underviser de andre barna som er norske mer enn meg og det syns jeg er trist og dumt.

Besvart 01.06.2019 11:09
 

Svar
Hei!

Alle elever har rett til tilpasset opplæring ut fra sine behov. Dette sier Opplæringsloven. Å diskriminere noen fordi de er fra annet land, er ikke lov. 

Jeg synes du skal snakke med kontaklæreren din om dette. Da tenker jeg problemet løser seg med en gang. Kanskje er læreren bare ikke bevisst på at han/hun gjør det. Er det vanskelig, kan du be en voksen hjemmefra hjelpe deg med å ta det opp.

Skolen skal undersøke slike saker. Blant annet kan skolen la noen være inne i klasserommet og se om du får hjelp like ofte som de andre når du rekker opp hånden. 

I mellomtiden kan du være aktiv i timene med å be om hjelp i forskjellige fag. Rekk opp hånda høyt, lytt til forklaringene du får, og still flere spørsmål hvis du ikke har forstått alt med en gang.

Lykke til!

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering