Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg svare når de kaller meg "neger"

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente, og er muslim. Folk i byen, og mange folk på skolen er rasister. Og når folk kaller meg "neger", elns. Men det er ikke ofte da, det er bare av og til, så vet jeg ikke hva jeg skal svare. "kebab", "neger", "pakkis" eller noe sånt. Hva skal jeg svare? Jeg klikker litt fort, men klarer ikke og få ut det jeg virkelig vil si.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Leit å høre at folk MÅ slenge rundt seg med rasistiske kalleord.  Jeg tenker at det klokeste du gjør er å ikke gjenta med samme mynt.  Prøv å bry deg minst mulig om slike kommentarer, og tenk at de som sier slikt ikke handler særlig klokt.  Hvis det er rasistiske holdninger på skolen, er det viktig at skoleledelsen blir gjort oppmerksomme på det slik at de kan jobbe for å at det skal bli slutt på det. 

 

Hvis du blir fort sinna, så er ikke det alltid så hensiktsmessig.  Prøv å jobbe litt med sinnet ditt, så det ikke gjør at situasjonene ikke blir vanskeligere enn de kunne har vært.  Se råd i artikkel under. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme