Hopp til hovedinnholdet

Spm om anmeldelse for å ha utvekslet nakenbilder, gutt 24 og jente 17.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 17år som har en kjæreste som er 24år. Det har seg slik at vi har et avstandsforhold, og med det førte det til at vi sendte en del nakenbilder til hverandre. Moren og broren fant noen nakenbilder av meg og han på pcen min, og sa at de skulle anmelde kjæresten min visst jeg ikke gjorde det slutt. Så nå er vi kjærester i smug.. Men til sommeren skal jeg flytte til han, og da vil de få vite det uansett. Så jeg lurte på om de kan anmelde han for dette, for vi begge har sendt bilder frivillig, og det har ikke vært noen spredning av bildene. Broren min har lagret bildene på en minnepenn, så jeg synes dette er litt ekkelt.. Håper på raskt svar. Tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For det første, så har verken din mor eller bror rett til å true med anmeldelse om du ikke gjør det slutt med kjæresten.

Videre så er det sånn at dere begge har frivillig sendt bildene, som var ment å være privat for dere begge, slik at jeg kan ikke se at forholdet rammes av noen straffebestemmelse.  Men jeg anbefaler deg å avstå fra å sende bilder på denne måten, det er alltid en risko for at andre får tak i bildene, og det kan skape større problemer enn det du nå har kommet opp i nå.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd