Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt voldtatt? Hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ne gutt på 14år. Jeg går med VG! , hver søndag! Og det er en 20-åring som alltid kjøper avis og i tilleg gir meg 100kroner i tips hver søndag, han er veldig kjekk,sterk, og tæn. Han er også veldig grei mot meg. En dag det regnet veldig, åpnet han døra med bare håndkle rundt han han spurte om jeg ville komme inn i gangen og tørke meg litt, og jeg takket ja! Når jeg kom inn låste han døra, og tok av seg håndkle! Han dyttet meg ned på gulvet å tvang meg til å suge han! Etter det kledde han av meg( jeg gjorde ikke så mye motstand siden han var så stor) så tok han tissen sin inn i rumpa mi! Jeg var veldig redd! Men etter han var ferdig, beklaget han seg og så han hadde tenkt på meg lenge og at han ikke kunne styre seg! Han ga meg også 1000 kroner for jeg ikke skulle si noe! Har jeg blitt voldtat?? Hva skal jeg gjøre? Er jeg homo?? Jeg liker jo jenter! Men syntes jo han er veldig kjekk!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gutt 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no,

Jeg forstår godt at du opplever å bli forvirret, usikker og redd etter en slik hendelse.

Du skal vite at du ikke har noe skyld i at dette har skjedd. Denne mannen har lurt deg. Han har først sørget for at du fikk tillit til han med å være spesielt grei mot deg.

Du fikk ekstra penger hver gang du kom og han vise seg fra sine beste sider i starten. Når han ble trygg på at du hadde nok tillit til han lurte han deg inn i boligen sin.

Det han gjorde mot deg er et seksuelt overgrep. Vi forstår godt din redsel. Dette er straffbart av den voksne.

Etter overgrepet viste han seg igjen fra sin beste side, var hyggelig og ba om unnskyldning. Han snakket pent med deg og gav deg mye penger.

Denne mannen har manipulert deg.

Dette betyr at han har fått deg til å tro at du mulig også ønsket dette. Han har fått deg til å like han, slik at han får tilfredsstilt sine seksuelle behov og slik at du trolig ikke vil si noe om dette videre. Venner sladrer man vel ikke på, dette vet han å utnytte.

Det er dessverre slik pedofile får tak i barn. Det er et typisk trekk av pedofile, de får barna til å like dem så godt at de kommer frivillig. 

Den pedofile vil alltid rettferdiggjøre sine handlinger, slik at den pedofile vil også ofte tro at dette var ok for dere begge. Den pedofile vil tenke at du kom frivillig og du fikk også mye penger.

De fleste pedofile som utøver seksuelle overgrep er mellom 15-24 år. De fleste tror det er eldre menn, men slik er det ikke. Det er svært viktig å få stoppet denne mannen da han er farlig for samfunnet og for deg.

Du står i stor fare for at han lurer deg igjen. Han vil også høyst sannsynlig begå seksuelle overgrep flere ganger mot andre barn og unge. Han har trolig også gjort denne ulovlige handlingen før.

Vår anbefaling er at du sier i fra til en voksen som du stoler på. Du opplever at du blir forvirret av dine følelser. Vårt svar vil også gi en fortvilelse da du ser tydeligere hva du har vært utsatt for.

Ta gjerne kontakt med helsesøster på skolen. Hun kan gi deg støtte videre. Du kan også ringe Dixi ressurssenter for voldtatte. Her kan du være anonym. Dixi har god kjennskap til ungdommer som har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Dixi gir god hjelp og god støtte.

Denne manne må bli politianmeldt.

For å sikre bevis anbefaler vi at du pakker de klærne du hadde på deg i poser. Her kan det bli tatt prøver som viser at han har utført denne handlingen. Dette vil være med på å gjøre slik at han får sin straff. Det er også viktig at du får en legeundersøkelse.

Din seksuelle legning skal du ikke vurdere ut i fra denne hendelen. Du er blitt manipulert. Det at du har noen positive tanker rundt hendelsen skyldes manipulasjonen. Hvis du fikk ereksjon (reisning) så handler det ikke om seksuell nytelse. Dette er en reaksjon som mange menn har opplevd under en voldtekt. En ereksjon vil også bidra til å bli mer forvirret over hendelsen.

Jeg håper at du ber om hjelp. Det vil være viktig å få snakket om hendelsen og dine tanker om hva som skjedde. Profesjonelle fagfolk vet og kjenner til hvordan barn blir lurt av pedofile. 

Det vil være viktig for deg å få trøst og støtte i en slik situasjon. Du må selvsagt ikke oppsøke denne mannen igjen. Han er farlig.

God bedring, vi bryr oss om deg.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Hadde sex med en som kanskje ikke ville

Hånd (colourbox.com)

Jeg ble kjent med en jente på byen forrige helg og hun ble med meg hjem. Vi var ganske fulle begge to, og vi lå sammen. Etterpå ble jeg litt bekymret for om hun egentlig var med på det frivillig eller ikke. Hun prøvde å si nei og sånt. Hva skjer om hun anmelder meg?

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep