Hopp til hovedinnholdet

Det jeg lurer på er om de sjekker prøven for narkotiske midler når de egentlig bare skal sjekke om DNA'et stemmer med DNA de har funnet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt innkalt til DNA test i forbindelse med en voldtekt som skjedde på landstreff Fredriksten et par år tilbake. Jeg er ikke bekymret for min forbindelse til saken, da jeg vet selv at jeg var et annet sted på tidspunktet og kan bevise dette. Det jeg er bekymret for er spyttprøven jeg avla. Jeg vil mest sannsynlig teste positivt på cannabis. Det jeg lurer på er om de sjekker prøven for narkotiske midler når de egentlig bare skal sjekke om DNA'et stemmer med DNA de har funnet? Og har de lov til å bruke DNA-prøven til å sjekke og straffe meg for bruk av cannabis da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det må gjøres en egen analyse for å sjekke prøven for narkotika, og det er ingen grunn til at denne prøven skal sjekkes for det. Spytt-prøven vil bare sjekkes mot DNA`et.


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer

- Hadde sex med en som kanskje ikke ville

Hånd (colourbox.com)

Jeg ble kjent med en jente på byen forrige helg og hun ble med meg hjem. Vi var ganske fulle begge to, og vi lå sammen. Etterpå ble jeg litt bekymret for om hun egentlig var med på det frivillig eller ikke. Hun prøvde å si nei og sånt. Hva skjer om hun anmelder meg?

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett