Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Feil bestemmelse på forelegget, hva skjer nå?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg fikk et forelegg for bruk av kokain for snart 2 år siden. I forelegget ble jeg tiltalt for brudd på straffeloven (den som ulovlig tilvirker, utfører, osv). Da jeg må levere attest til arbeidsgiver vil dette fremkomme (ordinær politiattest). Jeg pratet med politijuristen og han har nå beklaget feil lovhenvisning i forelegget, da jeg kun ble tiltalt for bruk er dette et brudd på legemiddelloven. Statsadvokaten har nå opphevet forelegget. Jeg bestille politiattest dagen etter at jeg fikk beskjed om opphevelsen. Vil den gamle uriktige straffen/dommen/boten være synlig på min politiattest? Hva skjer videre! Er jeg uskyldig eller får jeg et nytt forelegg?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer