Hopp til hovedinnholdet

Kjøpte en t-skjorte som var fake. Hva kan jeg kreve?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, nylig kjøpte jeh en t-skjorte til 1400kr. Det var dn Off-White x Champion T-skjorte. Et veldig dyrt merke. Jeg kjøpte den på Finn.no av en selger som sa den var ekte når jeg kjøpte den. Og når jeg får den ser den helt fake ut og jeg har nå bevis på at den er falsk. Hvilke straff kan selgeren få for dette? Kan jeg kreve refundsjon?

Besvart 09.05.2019 12:54
 

Svar
Hei!

Så kjedelig at du fikk en t-skjorte som var fake. Når selger sier at en vare er av ekte kvalitet, skal dette stemme. Når man da får en vare som ikke er ekte, sier man at kjøperen har rett til å klage etter kjøpsloven. Denne loven gjelder når en privatperson selger noe til en annen privatperson.

Du kan ikke straffe selgeren etter kjøpsloven, men du har rett til en ekte t-skjorte eller pengene igjen. Send en melding til selger (SMS, Vipps eller e-post f.eks.), og spør om refusjon. Du kan også gjerne forklare på en ålreit måte at det ikke er greit å gi feil opplysninger om en vare man legger ut for salg.

Lykke til! :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd