Hopp til hovedinnholdet

Lei av at folk sprer rykter om meg, hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg er 14 år gammel jente jeg går i 9 klasse, de kom en rykte om meg ikke bare en to rykter det kommer noe hverdan, det rykte er at jeg har ligget med en 10 klassing og den andre rykte er at jeg har overnattet hos han på ferdag de to rykte kom, jeg er så lei av alt jeg klarer ikke mer jeg klarer ikke mer tenke, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre ja de vet alt om meg fordi at jeg er modell og to storesøstrene mine også at pappa er skuespiller og mamma er foretningskvinne og designer at jeg er modell at jeg er fra usa de vet alt om meg at foreldrene mine er skilt siden vi var liten de vet alt om meg , jeg er lei hvordan de lager ting om meg at de kaler meg hore at det rykte har blitt spred til andre skoler jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre kan du hjelpe meg .

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette var leit å høre. Dessverre er det begrenset hva man kan gjøre når det gjelder rykter, annet enn å stå fast på sitt. Du vet jo selv at disse ryktene ikke er sanne og det er det du må fokusere på.

De som sprer rykter er ofte usikre på seg selv og har behov for å rakke ned på andre. Prøv så godt du kan å ignorere dette. Om du viser at du ikke bryr deg vil det jo ikke være spennende å spre rykter om deg lenger. Det viktigste er hva du tenker om deg selv, så prøv å ikke la andre mennesker få en negativ påvirkning på livet ditt:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse