Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å sende bilde av andres CV på snapchat?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! En jeg kjenner og som er i en felles snapchatgruppe hadde sendt jobbsøknad og CV til arbeidsplassen min. Jeg tok et bilde av denne CV'en og sendte til denne gruppen som består av meg, 2 andre som jobber på arbeidsplassen, personen på CV'en og noen få venner av henne. Vi er totalt 9 stk i gruppen og alle kjenner "fornærmede". På bildet skrev jeg "Det er lov å trykke på enter-knappen Navn". Dette som en spøk om at det ikke var noe mellomrom mellom linjene. Jeg lurer på om dette er straffbart og hva konsekvensene kan være.

SVAR

Besvart 22.06.2019 17:00:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du trygg og smart på nett

Nettet er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

 

Les mer
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
account_circle