Hopp til hovedinnholdet

Var på fest, hadde sex som jeg ikke husker og har nå ikke fått mensen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

heisann! Jeg er ei jente på 16 år og var på fest i mellomjula og jeg drakk meg drita, jeg fikk høre at jeg hadde sex sammen med noen for jeg var så rusa at jeg var med frivillig på det. Jeg kan ikke huske det. Jeg har ikke tatt p-piller på over 10 dager nå og burde jeg ikke fått mensen nå? Jeg er veldig ofte svimmel og kan svime av ca 1 - 2 ganger i uka og har kvalme. Jeg håper ikke jeg er gravid for jeg vet ikke hvem som da er faren og jeg vil ikke ha unge i så ung alder for vil gå ferdig allt med skole og gjøre først. Mamma og pappa vet om at jeg ikke har fått mensen enda men at jeg kanskje burde ha hatt den, og de vet at jeg ikke er jomfru men vi vet ikke at jeg hadde sex med noen den jula. Mamma sier at jeg må bestille meg time til legen for å sjekke underlivet mitt hvis jeg ikke er gravid. Og burde jeg tatt en graviditetstest? Men jeg er for redd for og gå å kjøpe det for bor på en veldig liten plass der alle kjenner alle så det blir alt for flaut. Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg syns absolutt du skal få tatt en graviditetstest.  Jeg forstår at du syns det er litt vanskelig å kjøpe det når du bor på et lite sted. Kanskje kan du få noen til å kjøpe det for deg eller kanskje kan det være lettere å gå til helsesøster på skolen eller Helsestasjon for ungdom om det er det der du går på skole/bor.  Helsesøster har taushetsplikt. Også fastlegen kan være et sted å gå for å ta graviditetstest.  Du trenger ikke å ta noen gynekologisk undersøkelse i første omgang om du ikke ønsker det.  Hvis du har hatt ubeskyttet sex med en eller flere, så er det lurt å få tatt klamydiatest også.  Det kan tas på en urinprøve hos legen eller helsesøster. Og det kan jo være greit å forsøke å finne ut hvem du hadde sex med, så kanskje du kan spørre noen av dem som har sagt dette.  -Noen vet antagelig hvem det var.  -Det er jo også et moment at de/han har utnyttet situasjonen når du var full.  -Prat også med noen om dette. 

Det er fint at du kan prate med foreldrene dine så åpnet.  Da kan du sikkert også få støtte videre i dette. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

- Hadde sex med noen som sov

Jente sover i seng (colourbox.com)

Jeg ble med en jente hjem fra byen forrige helg. Begge var ganske fulle, og vi lå sammen. Hun var like mye med på det som meg og tok masse initiativ, men jeg er ikke helt sikker på om hun var våken hele tiden mens vi holdt på. Nå har hun anmeldt meg for voldtekt. Jeg husker ikke alt som skjedde, men er veldig redd nå. Kan jeg straffes for at vi lå sammen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet