Hopp til hovedinnholdet

lurer bare på om det er lov i Norge å eie en skuddvest

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer bare på om det er lov i Norge å eie en skuddvest dom beskytter deg mot knivstikking eller skudd fra en håndpistol. Grunnen til at jeg spørre er fordi jeg ønsker å ha en fordi der jeg bor er det ikke så trygt og vil kun brukes som selvforsvar og reddet livet mitt egentlig. Og andre grunn er fordi jeg har hørt at det er ulovelig og sånt. Takk for svaret på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er lov å eie en skuddsikker vest. Hvis du føler deg utrygg, er det litt slitsomt, men det høres ut som du har tenkt ut noe som kan gi deg litt trygghet.  Det er nok også lurt å holde seg unna situasjoner og steder som du tenker det kan skje ting.  Du kan prate med politiet eller en annen voksen om det er noe spesielt du føler er truende.  

Hilsen juristen og helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

- Truer noen med våpen

Kniv (colourbox.com)

Hva hadde straffen blitt hvis man for eksempel truer noen andre med en kniv? Er noen som skylder meg penger og som ikke gidder å gi dem tilbake. Er det farlig om jeg "skremmer dem litt"? Har jo ikke tenkt å stikke dem eller noe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett