Hopp til hovedinnholdet

jeg skrev om episoden om nakenbilder på bloggen min. var det galt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, det var ei jente på trinnet mitt som hadde sendt naken bilder til kjæresten sin og da de gjorde det slutt sendte han bildene videre. Det ble mye drama og endte med at hun sto foran klassen og sa hun ikke ville folk skulle ha bildene og at de helst ikke skulle snakke om det. Læreren og hun gjorde det klart om at om noen hadde bildene skulle de anmelde den. Jeg skrev et innlegg ( har ikke, hadde ikke, la ikke med bildene) der jeg fortalte mitt synspunkt på bloggen. Hun så det og begynte og sende meg meldinger der hun advarte meg om at læreren skulle snakke med meg. Jeg skjønner ikke hva jeg gjorde galt. I innlegget nevnte jeg ingen navn. Hun og vennene hennes begynte og hetse meg i kommentarene de la igjen. Jeg slettet bloggen for jeg er flau over at jeg la det ut. Har jeg gjordt noe straffbart. Kan de anmelde meg for trakassering når jeg verken nevnte navn eller hintet til henne. Jeg har ikke sakt noe stygt om henne og aldri gjordt henne noe. Så har jeg gjordt noe galt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke se at du gjorde noe ulovlig her. Du hadde lov til å omtale en hendelse på en anonym måte.

Men var det etisk greit å gjøre det mot denne jenta? For denne jenta var nok dette en veldig vanskelig sak, og noe hun helst ville legge bak seg. Det var mer enn nok folk som fikk vite om dette, og hadde meninger om dette. Når du også uttalte din mening, og publiserte denne saken på nett, så var nok dette også vanskelig for henne. Og kanskje hun også fikk en mistanke om at du hadde noe med bildene å gjøre ut fra det du skrev?! Det kan ikke jeg vite.

Poenget mitt er at det å skrive en blogg, innebærer at man må være veldig bevisst på hva man skriver. Man må tenke seg godt om, ønsker man å såre noen? Har man et budskap man brenner for og står for - uansett om man sårer noen? Hva ønsker man å oppnå? En blogg er ikke bare en dagbok, det er faktisk noe som man offentliggjør og publiserer for alle.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett