Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år og har laget en blogg om kreft og snap. Folk kan chatt emed meg om kreft og jeg skriver litt om kreft, nesten som Kreftforening. Er dette lov? 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er gutt 13 år. Jeg vil bli lege når jeg blir stor og ksn mye nå også. Jeg har lagd en blogg om kreft og snap. Folk kan chatte med meg om kreft og jeg skriver litt om kreft også nesten som Kreftforeningen. Jeg lurer på om det er lovlig? Vil ikke bryte loven

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er i utgangspunktet ikke ulovlig å ha en blogg hvor man skriver om temaer som man er opptatt av. Det er likevel viktig å huske på at du ikke er utdannet lege og derfor ikke er kvalifisert til å gi andre mennesker informasjon eller råd om kreft. Dersom du kommer med medisinske råd til andre, og utgir deg for å være lege så vil dette være ulovlig. 

Kreftforeningen er en stor norsk interesseorganisasjon som gir god og korrekt informasjon til mennesker som vil lære mer om eller snakke om kreft. Hvis du bruker informasjon fra Kreftforeningen sine sider på din blogg er det viktig at det fremgår på din blogg at informasjonen er hentet fra Kreftforeningen sine sider. 

Du sier at folk kan chatte med deg om kreft. Du bør være ærlig på at du er en 13 år gammel gutt både på bloggen din og på chatten, slik at ikke folk tror de chatter med en lege, psykolog eller lignende. 

Du må gjerne ha en blogg hvor du tar opp kreft som tema, men ha alltid kildehenvisninger til informasjonen du legger ut slik at det er et tydelig skille mellom hva som er dine meninger og hva som er hentet fra for eksempel Kreftforeningen sine sider. 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett