Hopp til hovedinnholdet

Brøt skolen taushetsplikten?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært involvert i en hendelse på skolen hvor jeg og tre andre har blitt anklaget for å sende en stygg melding til en lærer. Lærern og ledelsen har fortalt mange andre elever og lærere at vi gjorde det og røpte tydelig identiteten vår i en Mail som ble sendt til flere foreldre selv om det er ingen bevis som tyder på at det er vi som gjorde det. Er dette lov? Er ikke det en veldig dårlig måte å håndtere saken på og brudd på taushetsplikten? Er det ulovlig? I tillegg har de prøvd å utpresse oss til å sladre på hverandre. Hva skal man gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.

Det høres ut som om skolen har vært uprofesjonelle i måten de har behandlet saken på. De skal ikke gå ut med informasjon om hva du eller andre elever er mistenkt for eller har gjort. Kan hende kan dere ta dette opp med rektor, gjerne med hjelp av foreldrene deres? Om skolen ikke gir seg, kan du kontakte Elev- og lærlingombudet i ditt fylke.

Er det slik at du har litt ansvar for det som har skjedd med den stygge meldingen til læreren? Alle kan gjøre noe dumt i blant. Men det er lurt å rydde opp. Hvis dere har problemer med læreren, kan det være lurt å ta det opp på en saklig måte. Gjerne bruk klassens tillitselev.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett