Hopp til hovedinnholdet

Jeg og en kompis gikk inn på en butikk og ble kastet ut fordi vi gikk inn to stk stamtidlig.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og en kompis gikk inn på en butikk og ble kastet ut fordi vi gikk inn to stk stamtidlig. Dette skjedde under lunchen. har de lov til dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er faktisk ganske vanlig at dagligvarebutikker nekter skoleungdom adgang til butikken i skoletiden, eller at de setter et maksantall som kan være i butikken samtidig. Noen ganger gjøres dette til og med i samarbeid med skolen. Bakgrunnen kan være at butikken har opplevd mye vanskeligheter med stjeling eller hærverk, eller at skolen ikke ønsker at elevene skal forsvinne fra skolens område i skoletiden.

Jeg forstår godt at dette er frustrerende, og husker at jeg selv synes det var veldig urettferdig og frustrerende da jeg gikk på skolen, og ble utsatt for dette.

Det har også vært skevet endel om dette i mediene. Mange mener at det i realiteten er diskriminerende. Det er antagelig likevel ikke ulovlig, da diskrimineringsbestemmelsen i loven ikke omfatter ungdom som gruppe.

Det er likevel ikke noe i veien for å ta opp dette med den butikken det gjelder, eventuelt i samarbeid med skolen. Kanskje dere kan komme frem til et kompromiss som både butikken og elevene kan være fornøyd med. Så lenge elevene oppfører seg bra, er det jo i butikkens interesse å få solgt varer til dere. De bør jo tenke på at de kan miste dere som kunder ellers også, både etter skoletid og når dere er ferdig med skolegangen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konsekvenser av butikktyveri

Naske, "låne", stjele. Har du blitt fristet til å ta med deg noe i bagen eller lomma som du ikke har betalt for?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett