Hopp til hovedinnholdet

Kan BUP nekte å gi meg den hjelpen jeg trenger? 

Annet 17 år
 

Spørsmål

Kan BUP nekte å gi meg den hjelpen jeg trenger? Og sier at de ikke kan hjelpe meg ???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Takk for at du tar kontakt med oss på ung.no for å få svar på spørsmålet ditt.

For å få plass på BUP må man først gå gjennom fastlegen sin eller annet helsepersonell som har lov til å henvise for å skrive en henvisning. Her forklarer legen noe av det som er vanskelig for deg utifra hva du har fortalt til legen. Så er det opp til BUP å vurdere om de kan hjelpe deg med det som er vanskelig. Du kan lese mer om BUP og hva kan tilby her

Ettersom du spør etter BUP tenker jeg at du kanskje ikke har noe som du strever med. Jeg legger derfor også ved en artikkel om psykisk lidelse hos ungdom og en artikkel med kontaktinformasjon til alarmtelefonen. Dette er en nødtelefon for barn og unge i akutte, vanskelige situasjoner. 

Jeg vil konkret råde deg til å snakke med fastlegen din eller eventuelt helsesøster enten på skolen eller på helsestasjon for barn og unge. Disse vil kunne hjelpe deg til å vurdere veien videre for deg. 

Jeg håper du får den hjelpen du føler at du trenger. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett