Hopp til hovedinnholdet

Kan mamma tvinge meg til å dra på ball?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Kan mamma tvinge meg til å dra på ball? Hei. Jeg er en gutt på femten, nesten seksten, som ikke vil dra på skoleball. Ballet er om litt under en måned, og jeg gruer meg hver eneste dag. Ballet er sånn halveis valgfritt, vi er oppfordrett til å komme, men får ingen konsekvenser hvis vi ikke drar. Jeg kjenner flere som ikke skal. Jeg har prøvd å forklare for mamma at jeg absolutt ikke vil, men hun sier at jeg skal. Min søster støtter henne, og sier hun vet jeg kommer til å få det gøy, fordi hun gjorde det. Det virker som om de ikke forstår at jeg og søstra mi er helt forskjellige. Har alltid levd i hennes skygge, uansett hvor mye jeg prøver å komme unna. Men altså, juridisk sett, har moren min LOV til å tvinge meg med på ballet? -M

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er ingen lov som sier at moren din kan tvinge deg deg til å gå på ballet. Moren din tenker nok at du kommer til å være fornøyd om du prøver. Det er imidlertid ikke slik at alle stetter pris på å gå på ball.

Hvorfor er moren din så opptatt av at du all gå på ballet? Er hun bekymret for om du sliter sosialt, har hun noe grunn til det? Det er kanskje viktig at du fortsetter å si i fra. Er det noen andre som kan hjelpe deg fortelle henne at d du virkelig IKKE vil på ballet? 

Mange får god hjelp fra helsesøster eller sosiallærer. Kontaktlærer kan kanskje også være til hjelp med å høre på deg og kanskje også med å snakke med moren din.

Legger også ved noen artikler som kan være nyttige. Håper dette hjelper!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett